Iedereen heeft nood aan vakantie. Dat is dan ook het moment van het jaar waar iedereen zo naar uit kijkt. Even ontsnappen aan alle drukte en de batterijen weer opladen. Ook mensen met een beperking of nood aan enige vorm van zorg kunnen van een vakantie genieten. Landal heeft speciaal ingerichte accommodaties voor slechtzienden, slechthorenden, mindervaliden. Ja, zelfs voor mensen met luchtwegen aandoeningen en dialyse patiënten zijn er zorgvakanties bij Landal. Kortom neem vlug een kijkje en kijk welk vakantiepark van Landal ideaal is voor jouw vakantie.

Zorgvakanties bij Landal

In de Nederlands vakantieparken werkt Landal samen met Comfortzorg. Deze organisatie zorgt ervoor dat je op vakantie op dezelfde zorg kan rekenen als thuis. Daarnaast kunnen er ook extra’s worden voorzien om de vakantie voor jou gemakkelijker te maken. Dan denken we bijvoorbeeld aan een hoog of laag bed, een rolstoel,… We zetten hierbij graag de mogelijkheden die Landal biedt aan zorgbehoevenden op een rij.

Vakantie voor slechtzienden

Voor een vakantie voor slechtzienden moet je in een visionvilla zijn. Deze vakantiewoningen zijn namelijk voorzien op een vakantie voor blinden of slechtzienden. Maar daarnaast werden er ook in het park aanpassingen gedaan waardoor je zeker ook van de faciliteiten in het park kan genieten.

Een aantal aanpassingen die een vakantie als slechtziende kunnen helpen zijn:

Van deze accommodaties kan je gebruik maken in de volgende vakantieparken van Landal:

Vakantie voor slechthorenden

Heb je last van een gehoorbeperking? Dan kan je zorgeloos met vakantie bij Landal. De gehoor villa’s zijn voorzien van een aantal aanpassingen speciaal voor slechthorenden. Zo zijn de radio, TV en DVD aangesloten op een ringleiding. Bovendien zijn de waarschuwingssystemen koppelt aan licht- en trilsignalen. Deze gehoorvilla’s kan je boeken bij Landal Rabbit Hill en Vakantiepark Heihaas. Kortom neem vlug een kijkje en overtuig jezelf.

Vakantie voor mindervaliden

Op verschillende parken zijn er accommodaties voor minder validen. Maar er is nog meer. Er zijn nog verdere gradaties in de toegankelijkheid van de vakantieparken.

Je hebt bijvoorbeeld de accommodaties voor mensen die slecht te been zijn, een rollator of krukken hebben. Hiervoor werd de toegangsweg verhard. Daarnaast is er een badkamer en slaapkamer op het gelijkvloers.

Mensen met een rolstoel kunnen gebruik maken van accommodaties met extra brede deuren bijvoorbeeld. Maar deze hebben ook een verhoogd toilet en douchezitje.

Mensen met een elektrische rolstoel krijgen nog meer voorzieningen. Hiervoor kan je een accommodatie boeken met een onder rijdbaar keukenblad. Er is trouwens ook een oplaadpunt voor een scootmobiel.

Heb je interesse in een verblijf voor mindervaliden, neem dan zeker een kijkje bij de vakantieparken van Landal die hiervoor voorzien zijn, via volgende link.

Vakantie voor dialysepatiënten

Zorgvakanties bij Landal zijn er ook voor dialysepatiënten. Bij acht vakantieparken van Landal kan je terecht als dialysepatiënt. Deze vakantieparken werken namelijk samen met nabij gelegen ziekenhuizen waar ze vakantie dialyse aanbieden. Zo wordt jouw vakantie toch nog genieten! De parken waar je als dialyse patiënt meer dan de nodige zorg zal krijgen zijn:

Voor meer informatie en details klik zeker verder door op de bijhorende link.

Vakantie voor mensen met luchtwegen aandoeningen

Landal heeft in sommige vakantieparken longvilla’s ingericht. Deze zijn speciaal voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Zo is het materiaal bijvoorbeeld aangepast. Er is een gladde vloer, geen tapijt, geen huisdieren, bij de reiniging krijgt de schoonmaakploeg speciale instructies. Klik op volgende link en ontdek welke vakantieparken van Landal Green Parcs longvilla’s aanbieden.

Zorgvakanties bij Landal boeken

Zorgvakanties kunnen vaak ook online geboekt worden. Hier hoef je dan de ‘zorg’ aan te vinken bij de boeking. Uiteraard kan er ook telefonisch gereserveerd worden. Dan neem je contact op met het contact center.