Zorgeloos internetten tijdens je vakantie

Een weekendje weg of voor een wat langere periode naar een vakantiepark is heerlijk rustgevend. Of je nou kiest voor een park in een prachtige omgeving omringt door de natuur of voor een park waar de kinderen zich kunnen uitleven, internet mag niet ontbreken. Nu komt het geregeld voor dat het vakantiehuisje niet beschikt over Wifi of de verbinding is zo traag dat je beperkt bent in wat je kunt doen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je zorgeloos kunt internetten?  www.prepaidsimkaart.net geeft je tips.

Kijk van tevoren of er wifi is

Bij het boeken van een vakantie kun je in de meeste gevallen wel achterhalen of er een wifi verbinding aanwezig is. Veel vakantieparken gebruiken dit als een pluspunt voor hun aanbod. Om erachter te komen of de verbinding ook ‘werkt’ kun je de ervaringen van andere bestuderen. Als er een slechte verbinding is staat dit er vaak wel tussen.

Als er geen wifi wordt aangeboden hoeft dit niet gelijk een probleem te zijn. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden via mobiel internet. Hiervoor is een simkaart met een databundel de basis. Veel mensen hebben al een mobiel met abonnement, waarbij data is inbegrepen. Maar een week volledig op een databundel afhangen kost enorm veel data. Daardoor kan de rekening van je abonnement enorm oplopen en dan wordt de vakantie een stuk duurder.

Een data simkaart

Een prepaid simkaart met databundel biedt dan uitkomst. Door je simkaart tijdelijk te vervangen met de prepaid simkaart kan je zorgeloos internetten gedurende je vakantie. Je kunt kiezen uit een aantal flinke bundels. Er is een data simkaart voor in Europa en er is een versie die wereldwijd werkt. Je hebt daardoor overal een 4G internetverbinding tot je beschikking. Met downloadsnelheden tot 300 Mbps kun je zonder problemen zelfs videobellen, video’s streamen en grote bestanden downloaden.

Het nadeel van een data simkaart is dat je er niet mee kunt bellen en sms’en. Echter kan je tegenwoordig via diverse apps bellen over het internet. Zo kun je via whatsapp bellen en video bellen naar andere whatsapp gebruikers. Je whatsapp kan je namelijk blijven gebruiken wanneer je een andere simkaart in je telefoon stop.

Mifi routers

Een andere manier om het nadeel van niet kunnen bellen en sms’en op te lossen is door de aanschaf van een mifi router. Dit is een klein apparaatje dat door middel van een 4G verbinding een persoonlijk wifi netwerk opzet. Je kunt daardoor met al je apparaten verbinding maken zoals je dat gewend bent van wifi. Daardoor hoef je niet van simkaart te verwisselen en kunnen je partner en kinderen ook van de verbinding gebruik maken. Houdt wel je datagebruik in de gaten om niet over de limiet te gaan. Om het data gebruik te beperken kun je bepaalde apps blokkeren tot de data verbinding. Bij videobellen, video streamen en grote bestanden mailen gaat het verbruik namelijk erg hard. Al met al zijn er dus diverse mogelijkheden om zorgeloos te kunnen internetten tijdens je vakantie.