De zomer komt er bijna aan! Lekker uitrusten van al je dagelijkse verplichtingen. Maar de zon is best verraderlijk. Als je ook maar even in slaap bent gevallen kan je al gauw verbrand zijn geraakt. Ben je gevoelig voor de zon? In dit artikel staan tips hoe jij de zon de baas kan zijn, bijvoorbeeld door goede zonnebrandcrème van Nivea te kiezen.

Kies de juiste zonnebrandcrème

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag voor welke zonnebrandcrème van Nivea jij moet gaan. De protectiefactor is afhankelijk van de zonkracht en je huidtype. Ga er wel vanuit dat je bij een echte zomerse dag minimaal factor 30 moet kiezen. Hoe hoger de UV-straling van de zon, des te hoger moet de factor zijn waarmee jij je smeert. Zonlicht bestaat uit ultraviolette stralen. Je hebt een type straling die diep door je huid doordringt: UV-A. Ook heb je straling die dit niet doet, namelijk UV-B. Die bereikt nauwelijks de aarde. Deze straling zorgt er voor dat je huid verkleurt. Zonlicht is zeker niet per definitie slecht voor je. Zo krijg je van de zon vitamine D.

Terugkomend op je huidtype. Er zijn zes huidtypes te onderscheiden. Op internet vind je schema’s die jou vertellen in welke type jij zit. Zit je tussen twee types in? Bedenk dan goed welke ervaring jij hebt met het verbranden van je schouders, borst en rug.

Hoe moet je Niveau zonnebrandcrème smeren?

Kies altijd voor Niveau zonnebrandcrème met UV-A als UV-B filter. UV-B zorg ervoor dat je bruin wordt, maar ook dat je verbrandt. UV-A-straling komt diep in je huis en beschadigt je huid ook. Deze straling zorgt ook voor rimpels. Verbranden komt door UV-B, huidveroudering door UV-A.

Iedere zonnebrandcrème heeft een bepaalde factor. Het geeft aan in welke mate deze de zon beschermt. Stel je hebt huidtype 2. Dan verbrandt je huid in ongeveer twintig minuten. Wanneer je een zonnebrandcrème gebruikt met een factor van 12 heb je pas een verbranding na 12 X 20 minuten, dus na 240 minuten (dat is 4 uur). Dus diegene moet na 4 uur opnieuw insmeren. Ook met een hoge factor kan je gewoon bruin worden hoor!

Tips tegen een verbande huid

Smeer altijd voordat je de zon in gaat. De meeste mensen doen dit niet. Ga minimaal 15 tot 30 minuten voordat je de zon in gaat even insmeren. De kwetsbare plekken van je lichaam moet je goed beschermen. Smeer dik in: je lippen, neus, de voeten, nek en schouders. Ga je zwemmen? Dat een crème waterresistent is betekent nog niet dat het de hele dag blijft zitten! Ook als er even schaduw is moet je je blijven insmeren. Schaduw vermindert slechts de invloed van de UV-straling.

Wist je dat de beschermingsfactor van de zonnebrandcrème in de loop van de tijd vermindert? Daarom moet je de Niveau zonnebrand niet na de houdbaarheidsdatum gebruiken. Als je de zonnebrand op een koele plek bewaart gaat de crème niet snel achteruit.