Wat je nodig hebt voor een weekendje weg met je paard

Je hebt een weekend vrij en wilt er lekker op uit samen met je paard. Er zijn talloze bestemmingen in Nederland en België waar jij en je paard het ontzettend naar hun zin kunnen hebben. Wanneer je besluit om met je paard een weekend weg te gaan is het belangrijk de juiste spullen mee te nemen om niet voor vervelende verrassingen te staan. Het vaak wisselvallige weer kan in een andere omgeving een negatieve invloed op je paard hebben. Zo is het handig je paard goed warm te houden met de paardendekens van Minihorseshop en je paard van genoeg voedsel te voorzien. Omdat je vaak alleen met je paard op pad bent is het belangrijk om ook jezelf goed te beschermen door het dragen van een helm en een veiligheidsvest.

Zorg ervoor dat je paard warm blijft

In het klimaat waarin we leven kan het altijd onverwachts gaan regenen of iets kouder worden dan van tevoren is voorspeld. Probeer ervoor te zorgen dat alle risico’s voor je paard wat betreft kou verdwenen zijn. Een warm paardendeken beschermt je paard tegen de regen en koude dagen. Paardendekens zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en zijn geschikt om bijna je hele paard goed te bedekken. De dekens zijn bevestigd met een hals en daardoor makkelijk vast te maken.

Neem genoeg voedsel en verzorgingsproducten mee voor je paard

Paarden hebben over het algemeen veel voeding nodig en dus ook wanneer zij een aantal dagen weg zijn van hun vertrouwde omgeving. Waarschijnlijk ga je veel activiteiten in zo’n weekend met je paard doen en dat kost veel energie. Goede voeding is dus erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je paard fris en gezond blijft. Paarden zijn echte planteneters dus het meenemen van plantaardig voedsel is aan te raden. Denk hierbij aan hooi en gras. Vergeet ook niet een liksteen voor je paard mee te nemen. Een liksteen zit vol met mineralen die normale voeding niet bevatten en zorgen ervoor dat je paard bezig blijft. Tijdens de wandeltochten door zal je waarschijnlijk ook veel gebieden tegenkomen met plantaardig voedsel waar je paard dankbaar gebruik van zal maken. Denk er alleen wel aan dat extra voeding op rustmomenten geen kwaad kan.

Bescherm jezelf tegen onverwachte gebeurtenissen

In natuurgebieden waar je vaak voor een lange periode alleen tijd met je paard doorbrengt kan het soms gevaarlijk zijn. Je paard kan bijvoorbeeld door onverwachte gebeurtenissen of bij tegenkomst van andere dieren in paniek raken. Om hier zo goed mogelijk op voorbereid te zijn is het belangrijk beschermende kleding te dragen. Wanneer je bijvoorbeeld van je paard valt en geen helm of andere bescherming draagt kan dit vervelende gevolgen voor je fysieke gezondheid hebben. Een beschermend vest en beschermers voor je knie en elleboog zijn belangrijk om mee te nemen en van tevoren goed aan te denken. Het is natuurlijk uit voorzorg, je gaat er vanuit dat je een zorgeloos weekend met je paard zal beleven.