Het is niet elk jaar het juiste moment om het vliegtuig te pakken richting de zon. Daar kunnen verschillende redenen aan zitten. Het geld voor een dure buitenlandse vakantie kan een andere bestemming hebben, eens in de zoveel tijd zijn er nou eenmaal grote uitgaven die je moet doen. Echter wil je wel gewoon kunnen genieten van je vakantie. Nederland heeft veel te bieden waardoor jij toch gewoon een relaxte vakantie kan hebben.

Verken de Waddeneilanden

De Waddeneilanden worden nooit tot in hun potentie geschat. Onze eigen Waddeneilanden zijn een verrijking voor Nederland en simpelweg enorm mooi. De rust, brede zandstranden, dorpjes waar je lekker kan eten of een drankje doen, de wadden hebben zoveel te bieden. En toch als je de meeste Nederlanders vraagt of ze ooit op onze Waddeneilanden zijn geweest, dan is het antwoord ‘nee’.

Vakantieparken

Voor velen is het alternatief voor een buitenlandse vakantie om een huisje te boeken bij een vakantiepark in Nederland. Deze parken zijn namelijk een stuk goedkoper, het is gezellig, de parken liggen meestal in de buurt van leuke activiteiten waardoor je enorm veel kan doen in en rond om het park. De prijs voor een verblijf op de parken is helemaal aantrekkelijk met vroegboekkorting of last minute voordeel.

Klussen

Er valt altijd te klussen in en rond het huis en nu je toch geen vakantieplannen hebt is dit de perfecte kans om toch is wat te gaan doen. Maak de badkamer is af, waar je ondertussen 5 jaar geleden aan bent begonnen. Alles goed afdichten, raamsticker op het raam tegen buren die willen koekeloeren, de spiegel goed ophangen, dit is je kans. Ook de tuis kan natuurlijk weer een frisse uitstraling krijgen zo voor de zomer.

  1. Terras > Maak de tegels weer schoon, dit kan je doen met schoonmaak azijn en een spons of bezem, maar je kan natuurlijk ook de hogedrukspuit pakken. Ligt het terras nog wel recht? Ander is het misschien tijd om het terras op te hogen zodat het regenwater weg kan stromen.
  2. Onkruid > Na zo’n lange tijd niet in de tuin werken heb je natuurlijk weer veel onkruid, pak de schep er maar weer bij en weghalen die handel. Groeit er onkruid tussen de terras tegels? Je kan het proberen weg te halen met een haakvormige onkruidwieder, maar het is veel makkelijker om een brander te gebruiken.
  3. Meubels > Het kan zijn dat je meubels de winter niet goed hebben doorstaan of dat ze ondertussen zo oud zijn dat ze eigenlijk toe zijn aan vervanging. Ga op speurtocht naar tuinmeubelen, een mooie loungeset bijvoorbeeld, dit kan in het tuincentrum of bij een speciale tuinmeubelzaak. Zo kan je deze zomer lekker in de zon barbecueën in je eigen tuin.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden in ons eigen thuisland om de vakantie door te komen. Bespaar op de kosten door locaties te vergelijken of misschien met korting een uitje te doen. Naast de bovenstaande ideeën kan je natuurlijk ook gewoon naar de dierentuin, een attractiepark, musea of een dagje naar scheveningen.