Vakantieparken in België

Wil je er eventje tussenuit? Je hoeft bijvoorbeeld niet altijd ver weg te reizen om even de batterijen weer op te laden. Niets is bovendien zo leuk als een vakantie in eigen land. Je zal versteld staan hoeveel er te beleven valt in onze vakantieparken in België. Geen gedoen op de luchthaven. Geen dure vliegtickets. Enkel een autorit van hooguit een dik uur. Van een vakantie aan zee tot de Ardennen vind je een grote verscheidenheid in ons kleine landje. Onze vakantieparken voldoen zeker ook in eigen land aan al jouw wensen. Ga zeker ook een kijkje nemen bij onze aanbiedingen. Een dichtbijvakantie kan ook aan mini-prijzen.

Informatie België

België heeft een gematigd zeeklimaat. Er zijn bijgevolg milde winters en milde zomers en jammer genoeg vaak neerslag, gans het jaar door. De Belgische zomers zijn te vergelijken met de zomers in Nederland. De temperatuur in België kan wel enkele graden verschil geven tussen de kust en de Ardennen. Ook tijdens de winter kunnen er grote verschillen zijn in temperatuur tussen de Ardennen en de kust. Het aantal sneeuwdagen bijvoorbeeld is veel hoger in de Ardennen dan de rest van België. Wil je graag dichtbij gaan skiën, hou dan zeker het weer in de Ardennen in de gaten.

Ook op culinair gebied is er een verschil tussen de kust en de Ardennen. Aan zee eet je voornamelijk vis, in de Ardennen eerder wild en vleesgerechten. Maar over het ganse land geldt de bourgondische levensstijl. Een aantal populaire gerechten zijn de chocolade, frietjes en het Belgische bier. Meer informatie over de Belgische keuken kan je nalezen op wikipedia.

België is een relatief klein land met toch grote verschillen tussen de verschillende regio’s.