Vakantiebestemming

Vakantiebestemming

Sta zeker even stil bij jouw uitgekozen vakantiebestemming vakantieparken. In België hebben we al een mooi aanbod van vakantieparken.
Nederland spant de kroon natuurlijk. Maar ook Duitsland, Frankrijk, Luxemburg kan je ontdekken in één van onze fantastische bungalowparken. Je hoeft niet altijd ver weg te gaan voor een deugddoende vakantie.

 

vakantiebestemming vakantieparken

Populairste vakantiebestemming vakantieparken

Wil je er even tussenuit in één van onze populaire bungalowparken dichtbij huis? Wij maken voor jou een mooi overzicht van goedkope en populaire vakantieparken. De topbestemmingen liggen in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Elk land heeft zijn specifieke eigenschappen:

 • België: Van een dichtbij vakantiebestemming gesproken. Toch heeft België voor ieder wat wils. Je kan uitwaaien aan de Noordzeekust, een cultuuruitstap maken in een van de prachtige, romantische steden. Je kan er van de groene natuur genieten of er actief op uit trekken in de Ardennen.
 • Nederland: Nederland heeft ook veel te bieden. Van een verblijf in de bossen, de natuur tot genieten aan de Noorzee. Je kan er uitstappen maken naar pittoreske dorpjes of wandelen en fietsen op één van de kilometers lange wandel- en fietspaden.
 • DuitslandWie al eens naar Oostenrijk of Zwitserland gereden is, is zeker door Duitsland gereden. Het land zelf heeft ook een rijke cultuur, mooie steden en een prachtige natuur. Haal je hart op in dit mooi buurland en geniet er van het Bourgondische leven.
 • Frankrijk: Bij het woord vakantie denk je als eerste aan Frankrijk. Het is namelijk hèt vakantieland bij uitstek. In Frankrijk kan je kiezen tussen vakantie aan zee, in de natuur of in de bergen. Je rijdt langs wijngaarden en kastelen, bezoekt er romantische dorpjes en steden. Je geniet van een lekker glaasje wijn bij een uitstekende keuken.
 • Luxemburg: Ver weg van de kust, maar volledig in het groen. In Luxemburg kan je genieten van prachtige bergwandelingen, pittoreske dorpjes en talloze activiteiten midden in de rust van een groene omgeving.

Sta zeker ook stil bij onze aanbiedingen. Zo ben je zeker van een Topvakantie!

Voor een vakantiehuis in Portugal verwijzen we graag door naar Rondreisportugal.

.

 

 

Vermijd de vakantiedrukte: tips

Wat zijn nu de tips die werken om de vakantiedrukte te omzeilen? Eerst en vooral is het belangrijk om te weten welke de rode en de zwarte weekends zijn:

 • drukke aanloopweekends zijn de weekends van 13-15 juli, 20-22 juli en 27-29 juli. In augustus zijn dit de weekends van 17-19 en 24-26 augustus. Zeker op zaterdag geldt code rood.
 • zwarte weekends zijn die van 3-5 augustus en 10-12 augustus.

De beste vertrektijden richting buitenland zijn:

 • op vrijdag na 21u
 • zaterdag na 9u
 • op zondag de ganse dag

De beste vertrektijd is dus op zondag. Het is misschien niet eenvoudig om je vertrek hieraan aan te passen, want de meeste vakantiewoningen worden verhuurd van zaterdag tot zaterdag.

‘s Nachts rijden is ook niet altijd aan te raden. Je moet eerst en vooral zelf al in staat zijn om ‘s nachts te rijden. Bovendien is dit zeer vermoeiend waardoor je de eerste vakantiedagen vaak in bed doorbrengt. Dan is een overnachting onderweg vaak een goede oplossing. Wees je hier wel bewust dat een tussenstop geen omzeiling is van de files en drukte. Wel zal je uitgerust aankomen op je vakantiebestemming.

Bespaar verder de nodige tijd onderweg met volgende tips:

 • Voorzie de nodige vignetten. Reis je door Oostenrijk en Zwitserland, dan heb je een snelwegvignet nodig. In Duitsland moet je een milieuvignet hebben. Door deze vignetten op voorhand te bestellen, bespaar je onderweg heel wat tijd en frustraties.
 • Wil je lange wachttijden aan de Franse péage vermijden? Dan kan je met een elektronische tolbetalingsbadge Bip&Go liber-t badge vlot langs de voorbehouden t-poorten rijden. Betalen doe je heel eenvoudig nadien.
 • Vertrek veilig op vakantie door je auto op voorhand grondig te laten nakijken. Zorg zeker en vast ook voor de juiste bandenspanning.