De vakantie staat voor de deur! Hoog tijd om even bij te komen van de drukke tijd. Het is alleen zo dat men niet tot rust komt. Ze blijven gestrest en gaan aan de slag met taken die op de plank lagen. Hoe zorg je er voor dat je echt even tot rust komt? In dit artikel staan tips zodat je uitgerust naar werk of school gaat, zoals het kiezen voor goede boxspring bedden.

Ga voor goede bedden

Een van de belangrijkste dingen als je goed wilt uitrusten is het kiezen van goede boxspring bedden. Vaak vergeet je in de loop van de tijd van bed te verwisselen. Dat is zonde, want als je bed oud wordt ga je beetje bij beetje slechter slapen. Er zijn een aantal fabrikanten waarbij je een aantal dagen kan proefslapen. Niet tevreden? Dan krijg je snel je geld terug!

Ook als je op vakantie gaat is het verstandig om meerdere reviews te lezen over het bed. Meestal geeft het vakantiepark zelf ook informatie over het bed. Wist je dat alle Landalparken Auping-bedden hebben? Dat is een goed merk!

Hou je vaste slaapritme aan

Hou tijdens je vakantie je vaste slaapritme aan. Sta op je gebruikelijke tijd op en ga weer op normale tijd naar bed. Meestal verlang je het uitslapen en ga je later naar bed. Hiermee gooi je je ritme op de kop en raak je juist vermoeid. Goede bedden zorgen er voor dat jij je een stuk energieker voelt.

Beperk zoveel mogelijk elektronica

Het is niet aan te raden vaak op je telefoon te gaan zitten. Als je op vakantie bent wil je echt even weg van de dagelijkse sleur. Door je Whatsapp steeds te openen kan je je hier niet van afsluiten. Uit onderzoek is verder gebleken dat jongeren die dagelijks op hun beeldscherm kijken voordat ze gaan slapen meer slaapproblemen hebben dan jongeren die dat niet doen. De jongeren die niet hun telefoon gebruiken slapen een half uur korter.

Stop met werken

Een best logische tip, maar vaak zie je nog mensen in hun vakantie werken. Stimuleer jezelf om echt even tot rust te komen. Neem bijvoorbeeld je laptop niet mee, laat je telefoon vaak thuis en laat je collega’s weten dat je een bepaald moment onbereikbaar bent. Het werk loslaten is een kwestie van willen.

Een goede mix van ontspanning en inspanning

Je hebt eindelijk vakantie. Dan wil je ook veel zien, meestal te veel voor die paar weken. Hierdoor ben je vaak vermoeider dan voor de vakantie. Wissel het daarom goed af. Ga bijvoorbeeld de ene dag lekker rusten in de boxspring bedden, terwijl je de andere dag de omgeving leert kennen. Zo kom je lekker uitgerust thuis!

Rust nog heel even uit voordat het werk begint

Ga niet direct weer aan het werk als je thuis bent, maar rust goed uit in bijvoorbeeld je boxspring bed. Vaak moet je nog wennen aan het nieuwe ritme. Door nog een paar dagen te rusten stap jij met energie naar je werk!

Beleef het vakantiegevoel

Het vakantiegevoel begint vaak al als je de reis begint. Na een jaar inspannen moet je ook wel eens denken om je lichaam. Anders ben je het aankomende jaar opgebrand! Denk dus goed om jezelf!