Het is misschien het kleinste tasje wat je mee hebt, maar hij is zeker wel belangrijk. Je toilettas. Hierin doe jij al je toilet artikelen. Sommige van deze artikelen zijn zeer essentieel en de andere zijn wat minder belangrijk. Hoe dan ook, wil je tijdens je vakantie er niet achter komen dat jij bijvoorbeeld je hoofdluis shampoo bent vergeten. In dit artikel worden een paar toiletartikelen op een rij gezet die belangrijk zijn om mee te nemen. Na het lezen, zal de kans dat jij toiletartikelen vergeet kleiner zijn. Daarnaast worden er ook een paar tips voor het mee nemen van toilet artikelen meegenomen in dit artikel.

Toiletartikelen checklist

De ene wilt mee producten dan de andere mee tijdens zijn vakantie. Zo willen vrouwen bijvoorbeeld make up mee, maar mannen juist gel. Hiervoor moet jij voor jezelf een checklist maken. Hier staan wel een aantal artikelen waar je aan moet denken:

– Tandenborstel: Je kunt deze van huis mee nemen, maar ook onderweg ergens aanschaffen.
– Tandpasta: De tandpasta in het buitenland kan van mindere kwaliteit zijn. Daarvoor is aan te raden deze van huis mee te nemen.
– Douchegel: Misschien heeft het hotel waar je heen gaat wel douchegel, maar het kan zeker geen kwaad om het voor de zekerheid mee te nemen
– (Hoofdluis) shampoo: Doe de shampoo niet in je handbagage, want dan krijg je hem niet mee. Het is namelijk vloeibaar. Hoofdluizen shampoo kan altijd goed van pas komen tijdens je vakantie.
– Kam en borstel: Neem deze mee in reisformaat, dus niet al te groot.
– Medicijnen: Denk hier aan bijvoorbeeld pijnstillers en medicijnen tegen de diarree. Mocht jij ergens anders ook nog medicijnen voor nodig hebben, moet je die ook niet vergeten. Let wel op, want soms heb jij een doctors verklaring nodig.
– Pincet: Mocht jij bijvoorbeeld een splinter hebben, dan zou een pincet goed van pas komen.
– Scheermesjes: Hotels hebben vaak al scheermesjes, maar ook hierbij kan het geen kwaad om zelf mee te nemen. Mocht jij van plek naar plek gaan, zou je de wegwerp scheermesjes ook gewoon mee kunnen nemen.
– Deodorant: Neem deze ook niet mee in je handbagage, want dan ben je hem kwijt.

Algemene tips voor het meenemen van je toilettas

Hierboven zijn een aantal toiletartikelen genoemd die zeker niet vergeten moeten worden, maar de manier waarop je het mee neemt is ook belangrijk. Denk om die reden aan deze tips:

– Maak gebruik van een doorzichtige toilettas: Met een doorzichtige toilettas kun jij gemakkelijk zien wat er in je kleine toilettas zit en kun je dit ook gemakkelijker pakken. Het is soms een gevecht om je hoofdluizen shampoo uit je toilettas te halen.

– Neem mini artikelen: Je toilettas is al niet zo groot, zorg daarom ook voor kleine producten. Je kunt elk product die hierboven vermeld is, in een mini variant kopen.

– Vermijd vloeistoffen: De laatste tip is om vloeistoffen te vermijden, als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Dit kan nog wel eens worden afgepakt. Vaak heb je ook vaste vormen van bepaalde artikelen. Denk bijvoorbeeld aan een roller voor deodorant.