De zomervakantie staat voor veel mensen voor de deur. Veel mensen in Nederland gaan net even iets gezonder eten en vaker sporten om beter in die zwembroek of bikini te passen.  Om nog fitter op zomervakantie te gaan, worden er in dit artikel een aantal tips gegeven. Zodat jij de mensen op vakantie versteld kan laten staan van je lichaam.  Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van creatine, eiwitshakes en gezondere voeding


Creatine


Creatine is één van de oudste voedingssupplementen die wordt gebruikt door sporters. Dit komt omdat je bij creatine al naar korte tijd de werking ervan ziet. Creatine houdt vocht vast waardoor je snel breder lijkt. Daarnaast zorgt creatine ook voor meer energie. Hierdoor kan je in de sportschool langere sets doen en bovendien ook zwaarder tillen. Het nadeel van creatine is wel dat doordat je vocht vasthoudt, je er ook minder droog uitziet.  Daarom is het advies om 2 weken voor je op vakantie gaat te stoppen met creatine zodat je wel droog op vakantie kan gaan.

Eiwitshakes gebruiken


Als je veel gaat sporten heb je ook veel eiwitten nodig. Eiwitten bestaan namelijk uit aminozuren en dit zijn de bouwstenen van ons lichaam. Zonder eiwitten kan het spierweefsel dus niet groeien en zal je ook geen betere resultaten zien. één manier om meer eiwitten binnen is om eiwitrijk voedsel te eten. Denk hierbij aan tonijn, kip, biefstuk, kwark of eieren.  Daarnaast is er ook een simpele manier van eiwitten binnen krijgen, namelijk door gebruik te maken van eiwitshakes. Het advies is om dit te gebruiken na een work-out. Je lichaam heeft namelijk hierna eiwitten nodig om spieren te laten herstellen. Er zijn veel bedrijven die eiwitshakes aanbieden.  Echter, niet elke eiwitshake is even goed. Zo zitten er in sommige veel koolhydraten en suikers. Dit is natuurlijk datgene wat je niet wil, als je fit wil worden voor je zomervakantie.  Een aanbieder dat zeer goede kwaliteit levert is Muscle Concepts. De eiwitshakes van Muscle Concepts  zijn gemaakt volgens een  formule waardoor je ervan verzekerd bent dat je de juiste middelen binnenkrijgt na een work-out.

Gezondere voeding


Naast creatine en eiwitshakes is het ook belangrijk dat je gezonde voeding binnen krijgt. Voedingssupplement is namelijk geen vervanger voor voedsel. Zoals hierboven al is besproken is eiwitrijk voedsel belangrijk om te eten als je actief bezig bent met sporten. Daarnaast is het goed om de juiste vitamines binnen te krijgen. Veel sporters kiezen voor spinazie of broccoli. Dit zijn namelijk groentes waar veel goede vitamines in zitten en die weinig calorieën bevatten.

Om fitter op vakantie te gaan is het zeker aan te raden om creatine en eiwitshakes te gebruiken en bovendien ook gezondere voeding te nemen.  Zo ben je klaar om te flaneren in de zon en te genieten van het leven