Ben jij klaar voor je je wereldreis?

Of je nou op zomer-, winter of herfstvakantie gaat. Je weet nooit zeker of je alle spullen hebt en bent altijd bang dat je iets vergeten bent. Vooral als je langere tijd op vakantie gaat, is het verstandig om van te voren goed na te denken over wat je allemaal mee wil nemen. Denk aan een wereldreis of vrijwilligerswerk doen in het buitenland. In dit artikel geven we daarom ook graag een aantal tips om je klaar te maken voor je vakantie. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een sim only abonnement, het kiezen van een geschikte backpack, zorg dat je een dagbudget in je hoofd hebt en lees je in over eventuele vaccinaties.

Sim only abonnement

Als je op wereldreis gaat, wil je vaak even niet denken aan Nederland. Even geen gezeur van ouders, betalen van rekeningen of treinen die uitvallen. Toch wil iedereen die op wereldreis gaat zo nu en dan contact houden met familie, vrienden en kennissen. Daarom is het goed om een sim only abonnement af te sluiten. Vooral als je vrijwilligerswerk gaat doen of gaat reizen binnen Europa is dit aan te raden. Door een nieuwe wetgeving is het namelijk mogelijk om te internetten, bellen en sms’en binnen je bundel. Hierdoor betaal je nooit teveel en hoef je je geen internetcafés of wifi punten op te zoeken om contact te maken met de mensen in Nederland. Wel zo prettig.  Daarom is het ook zeker aan te raden om een sim only abonnement met onbeperkt internet af te sluiten. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten voor een sim only abonnement een stuk lager dan voor bij een abonnement met toestel. Hierdoor hou je meer geld over in de maand en zal je dagbudget een klein beetje omhoog gaan.

Het kiezen van een geschikte backpack

Ga je backpacken door Azië of Zuid-Amerika? Dan is het belangrijk dat je een goede backpack kiest. Allereerst is de grootte van de backpack belangrijk. Zo heb je backpacks van 50 liter, 80 liter en zelfs wel 100 liter. Voor mensen die van plan zijn om te backpacken en genoeg hebben aan een aantal t-shirts, broeken, onderbroeken etc is het formaat 50 liter al genoeg. Voor de echte avonturiers die lange trekkingen gaan maken door bergen en daar veel equipment voor nodig hebben, is een backpack van 100 liter aan te raden.

Neem een dagbudget in je hoofd

Voordat je op reis gaat heb je waarschijnlijk lang gespaard om de reis te kunnen bekostigen. Voor landen als Vietnam of Indonesië is een dagbudget van 40 euro vaak al genoeg. Voor landen in Midden- of Zuid Amerika is het allemaal iets duurder. Uiteraard is  het ook afhankelijk van hoeveel excursies je wil maken en hoeveel avondjes uit je wil gaan.