Een ongeluk zit in een klein hoekje. Even niet opletten en je loopt zo een voedselvergiftiging op. Hoe zorg je er voor dat je zo snel mogelijk weer beter wordt? In dit artikel staat hoe je goed rekening kan houden met incontinentie en voedselvergiftigingen op vakantie.

Zo ga je lekker uit eten zonder een voedselvergiftiging op te lopen

Als je naar verre oorden als Zuidoost-Azië gaat reizen heb je een kans op een voedselvergiftiging. Zo ben je de temperaturen niet gewend, het eten zelf en is het niet altijd hygiënisch klaargemaakt. Staan alle locals bij één kraam en niet bij de concurrent, dan is het raadzaam om ook gewoon aan te sluiten in de rij. Kijk verder zelf of het eten warm genoeg is gemaakt. Het eten moet natuurlijk ook niet in de volle zon hebben gelegen. Heb je een voedselvergiftiging opgelopen? Slik in ieder geval geen Norit of andere koolstoftabletten, want dit zuivert ook medicijnen en het anticonceptiepil. Moet je braken? Het is juist goed dat je overgeeft, want zo komen de ziekteverwekkers niet in het lichaam. Zorg er voor dat je de kots ook opruimt, want in ontwikkelingslanden zijn ze bang dat dit ziektes kan veroorzaken. Wel zo netjes!

Kook je zelf? Voorkom een voedselvergiftiging

 

Jijzelf kan door de onderstaande adviezen op te volgen een voedselvergiftiging voorkomen:

Belangrijke tips bij incontinentie voor je vakantie

Een goede reis begint bij een goede voorbereiding. Daarom staat hier enkele tips voor als je last hebt van incontinentie:

Een vakantie moet leuk zijn en leuk blijven

Hopelijk blijf je door op de bovenstaande tips te letten gezond op vakantie. Dit artikel kan natuurlijk ziektes niet voorkomen, maar je kan er wel goed rekening mee houden. Hopelijk komt alles goed. Een zorgeloze vakantie toegewenst!