De vakantie vormt misschien wel het hoogtepunt van het jaar. Een lichte kater krijg je als je later naar je rekening kijkt. Het is echt een flinke uitgave! Hoe zorg je er dus voor dat je niet zo veel financiële schade oploopt? In dit artikel staat daarom hoe je in een korte veel geld voor je vakantie verdient. Voorbeelden die worden besproken zijn aandelen kopen en je kamer leeghalen.

Investeer je spaargeld

Op je spaarrekening ontvang je nauwelijks nog rente. Aangezien het goed gaat op de beurs is het kopen van aandelen een goed idee. Let wel op: met beleggen kan je ook geld verdienen. Leg alleen geld in wat je kwijt kan! Misschien heb je door een ongelukje snel weer geld nodig. Spreid je verder je beleggingen. Anders raak je behoorlijk afhankelijk van het al het geld wat je in één belegging hebt gestopt. Er kan altijd iets gebeuren wat je niet had voorzien. Een voorbeeld is de aankondiging dat Blendle geen losse artikelen meer gaat verkopen.

 

Doe klusjes op Fiverr

Fiverr is een soort Marktplaats voor kleine klusjes. Zo kan je een logo maken of teksten vertalen. Op Fiverr kan je je cv tonen en diensten aanbieden. Geld verdienen is hierbij snel gedaan!

Haal je kamer leeg

Je zal ongetwijfeld genoeg spullen vinden die je niet meer gebruikt. Door al je kleding te verkopen die je niet draagt kan je flink wat geld verdienen. Maak slechts een foto van de kleding, een passende tekst en je kan ze zo verkopen. Je kan je spullen kwijt op websites als Bol.com, tweedehands.nl en Marktplaats.

Schrijven voor geld

Vind je het leuk om creatieve of zakelijke teksten te schrijven? Zo kan je op textbroker.nl extra geld verdienen door bijvoorbeeld blogposts en vakinhoudelijke teksten te schrijven. Per schrijfniveau verschillen je inkomsten. Past teksten vertalen beter bij jou? Wellicht is teksten vertalen wat voor jou!

Help ouders met allerlei klusjes

Hoewel jij vakantie hebt moeten anderen naar werk. Je kan bijvoorbeeld aan je ouders, buren en kennissenkring vragen of je wat werk voor ze kan doen. Denk aan oppassen, de hond uitlaten en het huishouden. Zo ervaren zij ook het vakantiegevoel!

Ga schoonmaken

Schoonmaken moet altijd gebeuren. Daarom is er altijd werk! Zo kan je schoonmaken bij je kennissenkring, maar je kan ook als uitzendkracht een aantal maandjes op professionele basis je werk doen. Het voordeel van schoonmaken is dat je lekker je hoofd kan leegmaken. Het werkt rustgevend!

Geef rondleidingen door je stad

Woon je toevallig in de stad? Als je het leuk vindt om mensen te ontmoeten kan je rondleidingen geven. Je moet je natuurlijk wel verdiepen in de historie van de stad. Ook is het wel handig als je Engels kan. Zeker als je dicht bij een trekpleister woont kan je in een korte tijd flink wat geld verdienen.

Genoeg te verdienen

Kortom, van aandelen kopen tot klusjes doen op Fiverr: er zijn legio mogelijkheden om snel geld voor je vakantie te verdienen. Voor welke optie ga jij?